De volgende race over:

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Het Menu
  Sponsors
  Beveiliguwzaak
  Latest news

  18 oktober 2010

  verslag volgt zsm

   

   

  28 september 2010

  verslag volgt zsm

  klik op de foto om het fotoboek te bekijken

   

  31 augustus 2010

   6e Wedstrijd Chrono Dutch Rotax Max Challenge 2010

  Zondag 29 augustus was al weer de zesde  kartwedstrijd van het Dutch Rotax Max Challange 2010 in Veldhoven.

  Omdat ik nog vakantie had, kon ik lekker veel trainen voor deze wedstrijd.

  Zondagmorgen vertrokken we al weer vroeg naar Veldhoven voor de administratieve en technische keuringen en het ophalen van de banden. Voor deze wedstrijd waren een nieuw soort, zachtere banden voorgeschreven waar ik alleen zaterdag op heb kunnen trainen.

  De weersvoorspellingen voor deze dag waren wisselend. De vrije training ging nog niet zo goed. Ik werd vijfentwintigste. Tijdens de kwalificatie was het droog en heb ik op de nieuwe banden gereden. Ik werd zeventiende. Daarna was het afwisselend droog en regenachtig dus moesten we gokken op welke banden we de eerste wedstrijd zouden gaan rijden. We hebben toch maar voor de regenbanden gekozen, hoewel het tijdens de race niet meer regende.

  Het was de juiste keus want ik werd achtste en door diskwalificatie van de nummers een en twee werd ik zesde! Daar was ik heel erg blij mee en ik wilde in de tweede race ook graag op die plaats eindigen.

  Ook voor race twee was het verwarrend op welke banden we moesten gaan rijden. Voor de tweede race toch maar voor de nieuwe banden gekozen. Ik mocht als zesde starten maar werd al snel van de baan geduwd waardoor in terugviel naar een twintigste plaats. Toen gebeurde er iets heel vervelends. Doordat een aantal rijders de gele vlag hadden genegeerd (gele vlag betekent niet inhalen en vaart minderen) werd de wedstrijd afgevlagd. Rode vlag in de zesde ronde. Een normale race gaat over ongeveer eenentwintig rondes. Hierdoor heb ik geen kans meer gekregen om terug te komen want de positie van ronde vijf werd de einduitslag van de wedstrijd en toen was ik nog twintigste. Jammer. In het dagklassement ben ik veertiende geworden.

   

   

   klik op de foto om het fotoboek te bekijken

   

   

  5e Wedstrijd Chrono Dutch Rotax Max Challenge 2010

  Zondag 4 juli was alweer de

  erste training ging goed. Tijdens mijn tweede training ging het regenen en onweren. We stonden bij van de Pol in de tent en die stond vol met water. Maar die training heb ik uitgereden omdat ik maar drie keer kon trainen. Het was glad op de baan en we reden geen snelle tijden. Maar voor de derde training was de baan al weer droog gereden waardoor ik wel weer een snelle tijden kon zetten. Zondagmorgen stonden we om half acht al weer op de kartbaan voor de vroege rijdersbrieving.  De eerste training was gewoon kijken of alles goed ging en werd ik 21-ste. Het tijdrijden ging goed,  ik werd 20ste. De eerste manche ging ook gewoon goed en was  ik weer  twintigste. De tweede manche ging beter,  ik had een goede start en haalde er meteen al een paar in. Even stond ik op de 14eplaats maar omdat de motor van mijn voorganger  uit viel en ik er achterop knalde, zat ik met mijn band aan hem vast. Ik kon even niet verder rijden en viel terug naar de 25steplaats. In het dagklassement werd ik 24ste. En in het totaalklassement sta ik ook op de 24-ste plaats. De volgende wedstrijd is op de kartbaan van Veldhoven op 29 augustus 2010. Nu eerst een zomerstop en ga ik  genieten van een lange vakantie.

   

  klik om te bekijken foto`s 4e race DRM Berghem 6 juni 2010

    klik op de foto om te bekijken 

   

   

   

   

   

   

   

  9 juni 2010

  Dylan op RTL7 bij RTL transportwereld.
  Op Zondag 6 juni was een rapportage van de open dagen van Burgers Carrosserie. Dylan mocht op deze dag voor zijn sponsor een demo verzorgen zie link voor de uitzending van 6 juni. Deze uitzending wordt herhaald zaterdag 12 juni 17:00u, RTL7

   

  7 juni 2010

  4e Wedstrijd Chrono Dutch Rotax Max Challenge 2010

  Zondag 6 juni was de vierde kartwedstrijd van het Dutch Rotax Max Challange 2010 in Berghem

   

  Nog maar net terug van mijn kamp van groep 8 stond de vierde wedstrijd van het seizoen al weer op het programma. Zaterdag heb ik de hele dag in de warmte getraind voor de wedstrijd van zondag.

  Tijdens de vrije training en de kwalificatie was het nog steeds mooi weer. Beide keren werd ik 16-de. Tijdens de eerste wedstrijd ging het weer al omslaan. Het ging regenen en waaien. Ik werd 20-ste.

  In de tweede wedstrijd ging de vermoeidheid toeslaan en werd ik 26-ste. In de laatste ronde kwam mijn kartmaatje Gijs Busser in de bandenstapel  terecht. Het zag er ernstig uit en hij is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gegaan. Hierdoor hebben ze als eindstand de een na laatste ronde genomen. Maar dat maakte voor mijn eindstand niets uit. In het dagklassement ben ik 22-ste geworden. Moe maar voldaan ging ik naar huis. Gelukkig ging het met Gijs ook goed, hij had gekneusde ribben.

  De volgende wedstrijd is in Hahn, Duitsland.

   

  klik om te bekijken foto`s 4e race DRM Berghem 6 juni 2010

    klik op de foto om te bekijken 

   

   

   

   

   

   

   

  29 mei 2010

  Gave open dagen bij Burgers Carroserie B.V.

  Van het weekend was het zover Dylan mocht met zijn eigen karts en tent op het  terrein van zijn hoofdsponsor een demo geven voor de gasten. Laat er op dit terrein ook hele echte opleggers aanwezig zijn van het Moritz racing team en Rhesus racing team. Ik wil beide teams bedanken voor de gastvrijheid en kom zeker bij jullie kijken. Tevens wil ik Ton Burgers bedanken voor deze gave dagen, want wat denk je ik mocht ook nog een demo geven voor het tv programma transportwereld wat op RTL 7 uitgezonden gaat worden dit was echt cool. zie het fotoboek voor de mooie foto`s van deze dagen.

  klik om te bekijken Foto`s open dagen Burgers-Carrosserie.nl  28en 29 mei 2010

   

  20 mei 2010

  Dylan Huiskens  aanwezig bij open dagen van Burgers Carroserie  B.V.

  Open dagen (voor alle) Burgers
   
  Op 28 en 29 mei Open Dagen bij Burgers Carrosserie in Aalsmeer
  Onder het motto ‘Alle Burgers verzamelen’ organiseert full service carrosseriebedrijf Burgers in Aalsmeer op vrijdag 28 (14.00 tot 21.00 uur) en zaterdag 29 mei (11.00 tot 17.00 uur) Open Dagen. Dagen waarop iedereen van harte is uitgenodigd om kennis te nemen van de grote diversiteit aan producten en services die het bedrijf te bieden heeft. Om dit te illustreren zullen de deuren wagenwijd openstaan om een ieder een blik in het vernieuwde pand te gunnen. Vele relaties tonen hun nieuwste materieel, waardoor er een goed beeld ontstaat van de vele ontwikkelingen uit de afgelopen periode. Als primeur toont Burgers een luchtvrachtoplegger met plaats voor zes in plaats van de normale vier vliegtuigpallets. www.burgers-carrosserie.nl

  17 mei 2010

  3e Wedstrijd Chrono Dutch Rotax Max Challenge 2010

  Zondag 16 mei was de derde kartwedstrijd van het Dutch Rotax Max Challange 2010 in Veldhoven.

  Deze wedstrijd stond in het teken van Racen tegen kanker (Racing against cancer). Vrijdag en zaterdag heb ik de hele dag getraind. Zaterdag ging het erg goed. Zondagmorgen zijn we vroeg vertrokken om op tijd bij de kartbaan te zijn. Een volle bak weer vandaag: 36 rijders in mijn klasse. De training ging goed, ik behaalde de zestiende plaats. Daarna was de kwalificatie, het tijdrijden. Ik bleef achter een rijder hangen maar na een paar ronden liet ik een gat vallen en kon ik een snelle ronde rijden. Uiteindelijk reed ik mijn snelste tijd in ronde elf,  de laatste ronde van het tijdrijden. Ik heb de achtste tijd neergezet. Dat was erg goed, want daarom mocht ik starten vanaf plek acht. 

  In de pauze na de kwalificatie was er een speciaal programma voor kinderen met kanker. Zij mochten samen met hun broertjes of zusjes in een duo kart of zelf karten.

  Toen ging de wedstrijd weer verder. De start van race 1 ging niet zo goed en ik veloor een paar plaatsen. Ik heb bijna de hele wedstrijd op de tiende plaats gereden. Maar aan het einde van de wedstrijd was er een achterblijver en daar kwam mijn voorganger bovenop. Toen moest ik ontwijken en werd ik uiteindelijk veertiende. Dus moest ik de tweede race als  veertiende starten. Deze start ging wel erg goed en ik haalde er al meteen vier in. Maar ik verloor ook weer vier plaatsen. De hele wedstrijd zaten mijn teamgenoot Huub en ik achter iemand vast. Wij wilden wel, maar het lukte ons niet om er voorbij te gaan. Ik werd die race weer veertiende. Dat betekent dat ik in het dagklassement ook veertiende ben geworden. Het was een hele goede wedstrijddag voor mij en ik ben heel blij met mijn veertiende plaats. Zo schuif ik toch steeds een stukje verder naar voren toe in het klassement.

  De volgende wedstrijd is zondag 6 juni op de baan van Berghem. Maar dan kom ik net terug van schoolkamp, dus ik weet niet wat dat gaat worden. Ik hoop toch een goede race te kunnen rijden.

   

   

  klik om te bekijken Foto`s 3e Race DRMC  Veldhoven 16 mei 2010

   

  12 april 2010

  2e Wedstrijd Chrono Dutch Rotax Max Challenge 2010

   

  Zondag  11 April was de tweede wedstrijd van het seizoen op mijn favoriete baan  die van Spa-Francorchamps.  Vrijdagavond laat zijn wij daar nog naar toe gereden. Zaterdag was het prachtig weer en had ik de hele dag getraind.  De zondag begon met een vrije training. Daar werd ik 31-ste van de 36 rijders.  Het tijdrijden ging minder goed, ik reed in een groep en kon geen goede tijd zetten. Ik werd 32-ste. Maar de tijden van alle 36 rijders lagen heel dicht bij elkaar. De eerste 20 rijders reden allemaal een rondje in de 47 seconde en ik in 48. Omdat ik bij de kwalificatie 32-ste was moest ik bijna achteraan starten.  Vlak voor de race begon het een beetje te spetteren. Ik had mijn helm al op gedaan met een licht vizier en we  hadden de regenbanden meegenomen naar de pitstraat.  Maar iedereen startte op droogweerbanden (slicks).  We begonnen met een valse start en daarna nog een. Toen kregen we rode vlag en moesten we stoppen.  De wedstrijdleider legde nogmaals de startprocedure uit. Toen we weer in de kart zaten begon het te regen. We moesten allemaal naar de pitstraat  om de regenbanden op de kart te doen.  

  Dat was even hard werken voor alle monteurs en karters om zo snel mogelijk de banden te wisselen. Daarna ging iedereen met zijn karretje naar de startopstelling. Maar nog voor de race van start kon gaan was het gestopt met regenen. Daarom mocht je kiezen of je de regenbanden er op liet zitten of dat je de slicks er weer op deed.  Iedereen ging weer banden wisselen. Een uur later dan gepland ging de wedstrijd eindelijk van start.  Ik reed een hele goede race en werd 28-ste. De tweede wedstrijd bleef het gelukkig ook droog. En na een voorspoedige race eindigde ik als 27-ste.

  In het dagklassement ben ik ook 27-ste verworden. Ik was erg blij met dit resultaat. Ik heb de wedstrijd uit kunnen rijden zonder schade. En omdat de tijden zo dicht bij elkaar liggen vind ik het een hele goede prestatie.

  In het tussenklassement na 2 wedstrijden sta ik op de 31-ste plaats. Maar na de volgende wedstrijd hoop ik weer een paar plaatsen op te kunnen schuiven.

  Groetjes van Dylan

  klik om te bekijken Foto`s 2e Race DRMC Spa (B) 11 april 2010

   

  19 maart 2010

  Aalsmeer roest niet steunt Dylan racing seizoen 2010.

  De organisatie van ARN ondersteunt als auto- en autorensport liefhebbers de carrière van Dylan met plezier. Naast de terechte ondersteuning van Aalsmeerse talenten in ondermeer handbal, voetbal, triathlon en atletiek verdient ook de ondersteuning van een Aalsmeers kartsport talent een plaats.  Wij bedanken de organisatoren van www.aalsmeerroestniet.com

   

   

   

  15 maart  2010

  Burgers Carrosserie wederom seizoen 2010  sponsor van Dylan Racing.

   

  Burgers Carrosserie BV kan zich zelf een allround carrosseriebouw- bedrijf noemen welke in staat is om voor veel verschillende markten die betrekking hebben op wegtransport het juiste "gereedschap" te leveren.
  De stelling "carrosseriebouw omvat veel meer dan het op het eerste gezicht lijkt" is dus zeker van toepassing op Burgers Carrosserie BV.

   

  9 maart 2010

   Harde crash in Kerpen (D)

   

   
  Omdat Dylan de week voor de kartwedstrijd vakantie had, kon hij goed trainen op de kartbaan van Kerpen. Het is een hele mooie kartbaan van de familie Schumacher. Michael heeft hier ook heel veel rondjes gereden en dat maakt hem bijzonder. Vrijdag kwamen ome Arie en Dave ook naar Kerpen.  Het was de hele week mooi weer, maar zaterdag, de officiële trainingsdag, lag er sneeuw op de baan en was het nog even spannend of de wedstrijd wel door zou gaan. Gelukkig was het zondag weer mooi weer maar wel koud. De qualificatie, het tijdrijden dat de startopstelling van de eerste manche bepaald, ging goed. Hij werd 23-ste van de 34 rijders. Het is een heel groot rijdersveld met 34 rijders en dat merk je meteen al na de start. Toen al die rijders door de eerst e bocht moesten, stond het middenveld boven op elkaar. Ook Dylan stond met zijn kart bovenop een andere rijder. Hierdoor reed hij bijna als laatste in de eerste ronde. In de tweede ronde had Dylan al weer aardig wat rijders ingehaald. Maar in de derde ronde ging het mis.
   Een karter die voor Dylan reed, spinde. Dylan wilde hem ontwijken maar met zo’n groot rijdersveld gaat dat eigenlijk niet. Een rijder achter Dylan knalde boven op hem, juist op een stuk waar de karts de 95 km per uur halen. Hierdoor belandden ze samen in de bandenstapels. Dylan probeerde uit zijn kart te komen maar dat lukte niet omdat die andere kart boven op hem stond. Toen tilde een official de kart op en kwam hij los. De official bracht hem naar de dokter. Papa ging daar ook snel naar toe. Gelukkig had Dylan niets ernstigs maar wel veel pijn aan zijn schouder en been. We kregen het advies om te koelen. Even later kwam ome Arie met de kart terug. Die had erg veel schade. Door de pijn en de schade besloten we om de tweede manche niet meer te rijden. Voor Dylan een hele grote teleurstelling, daar had hij nu de hele week voor getraind. Hij werd 34-ste in het dagklassement. Zijn teamgenoot Aaron Valster werd 16e in het dagklassement.
   
  We gaan nu de kart weer helemaal op knappen en ons klaar maken voor de volgende race. Die is zondag 11 april op de favoriete baan van Dylan, namelijk die van Spa-Francorchamps.
   Gelukkig is Dylan niet bang om weer te gaan rijden maar of hij net als voorgaande jaren derde zal worden? Met dit sterke rijdersveld zal het waarschijnlijk niet lukken maar u leest het in het volgende verslag

   klik om te bekijken Foto`s 1e Race DRMC Kerpen (D) 7 maart 2010

   

  27 februari 2010

   Professionele presentatie Van der Pol Kart Racing
  Van der Pol Kartracing, onder de bezielende leiding van Dirk, Joost en Nelson van der Pol presenteerde op indrukwekkende en professionele wijze in het schitterende pand van Renova BMW in Waalwijk haar rijders voor het seizoen 2010. RaceXpress.com was ter plaatse.

   

   

  23 februari 2010 

  Sky-park.nl nieuwe sponsor van Dylan Racing

  Sky-park.nl biedt u de beste service om uw auto te parkeren bij Schiphol. Sky park is goedkoop, deels overdekt, verwarmd en maar op 5 minuten afstand van de vertrek en aankomst hal van Schiphol. U weet dat parkeren bij Schiphol erg duur en niet overzichtelijk is. Daarom bieden wij u de beste oplossing, met vele voordelen:

  • 24 uur / 7 dagen per week service.
  • Goedkoop parkeren op 5 minuten afstand van Schiphol.
  • Deels overdekt en verwarmd parkeren.
  • Veilig en afgedekt parkeren bij Schiphol.
  • Directe service.
  • Schiphol parkeerservice inclusief Gratis shuttle service.
  • Extra service voor uw auto.

  Sky Park wilt u met deze service de perfecte service bieden om uw auto te parken bij Schiphol. Zodat u na een bezoek aan Sky Park met een tevreden gevoel weer richting huis kan vertrekken.

   

   

  8 februari 2010

   

  RACEVERSLAG 2e en 3e KARTWEDSTRIJD OP ZATERDAG 6 EN ZONDAG 7 FEBRUARI 2010 TE BERGHEM.

   

  Dit weekend hadden we op zaterdag en op zondag een wedstrijd vanwege de eerder uitgevallen wedstrijden door de weersomstandigheden. Ook dit weekend was het koud en vochtig waardoor we wel op regenbanden hebben gereden.

  Zaterdag begon ik met een zestiende plaasts in de kwalificatie. In de eerste wedstrijd had ik een aanvaring met een karter uit Oostenrijk. Hij duwde mij van de baan af waardoor ik in de modder terecht kwam en ik net zo zwart was als mijn kart. Gelukkig kon ik weer zelf op de baan komen en verder met de wedstrijd. Ik werd toch nog twaalfde. Papa is naar de wedstrijdleiding gegaan om bezwaar te maken maar helaas had niemand het gezien. De Oostenrijker zou wel extra in de gaten worden gehouden. Ondertussen heeft Ome Arie mijn kart weer helemaal schoongespoten. In de tweede wedstrijd werd ik ook van de baan geduwd en kon ik geen plaatsen meer naar voren komen. Ik werd zestiende. In het dagklassement leverde dit mij een dertiende plaats op. Toch nog een aardige prestatie.

   Zondag 24 Januari 2010 was de eerste Wintercup van de Chrono en mijn allereerste wedstrijd bij de 2-takt. Het was die dag erg koud, maar geen sneeuw op de baan. De baan was wel nat daarom gingen we op regenbanden rijden. Dat is nieuw voor mij want in de 4-takt had je geen regenbanden. De vrije training ging erg goed. Voor de kwalificatie twijfelden we of we op regenbanden zouden gaan rijden of op slicks (banden voor droog weer). Maar we gingen toch op regenbanden want op sommige plekken was de baan nog best nat. Een kwalificatie is ook nieuw voor mij want bij de 4-takt was de wedstrijdopstelling via loting. De kwalificatie ging heel erg goed, ik reed de vijfde tijd. Twee minuten voor het einde van de kwalificatie liet ik een enorme rookwolk achter en toen ik het rechte stuk reed kon ik geen gas meer geven. Ik stopte langs de baan en ik wist niet wat er aan de had was. Ik keek achter me en zag die rookwolk. En toen wist ik dat het mijn motor was. Maar ik wist nog niet dat ik zo’n goede tijd had neergezet. En ook nieuw voor mij was dat je met een soort bezemwagen op wordt gehaald als je uitvaller bent. Ik stond met kart en al achter op de wagen en werd netjes terug gebracht. Toen moest er hard gewerkt worden om een nieuwe motor op mijn kart te zetten.  De eerste wedstrijd startte ik dus vijfde. We stonden nog steeds op regenbanden want het was inmiddels een beetje aan het sneeuwen. De start ging goed en

  na de eerste bocht lag ik al meteen derde. En nog vier bochten verder heb ik even als eerste gereden. 

   

  En dat in mijn eerste wedstrijd van de 2-takt! Maar daarna kon ik het niet meer volhouden en werd ik steeds ingehaald. Uiteindelijk finishte ik als achtste. Toch nog een mooie prestatie. In de tweede wedstrijd had ik pech. Mijn carburateur was bevroren en ik kon niet meer verder rijden. Dus werd ik weer met de auto-ambulance opgehaald en werd ik twintigste. Jammer want hierdoor ben ik in het dagklassement geëindigd op de vijftiende plaats.
   

  Annulering Winterwedstrijd op 10 januari

  Helaas door de slechte weersomstandigheden en sneeuw op de baan is de wedstrijd van 10 januari op circuit Landsard geannuleerd. De eerst volgende wedstrijd van 24 januari zal plaats vinden op circuit Landsard.
  5 december 2009 

  Seizoen 2010  maakt Dylan overstap van 4 naar 2-takt

  Na twee jaar met veel succes te hebben deelgenomen aan het NK Cadet 160 4-takt zal Dylan in 2010 aan de start verschijnen van het NK Minimax 2-takt. Een stap omhoog op de ladder van het karten.

   

  Dylan zal gaan deelnemen met een Sodikart die geheel aan zijn postuur en rijstijl is aangepast. Dit is van belang omdat het startveld van de Minimax zeer dicht bij elkaar zit qua rondetijden en elke kleine verandering van belang is.

   

  2010 zal worden gezien als een testjaar in de voor Dylan nieuwe klasse. Uiteraard wens ik Dylan heel veel succes met deze nieuwe sportieve uitdaging.

  1 november 2009 

   Dylan Huiskens 4e in Berghem

  RACE VERSLAG 7e EN LAATSTE NK SPRINT WEDSTRIJD OP CIRCUIT BERGHEM.

   

  Afgelopen weekend heeft Dylan de laatste wedstrijd gereden van het NK 4-takt sprint 2009.

  Dylan staat vierde in het totaalklassement en wilde dat natuurlijk graag blijven. Het zou daarom een hele spannende race worden. Koploper Gijs kon zijn eerste plaats niet meer kwijt- raken en reed daarom niet mee.

  Zaterdagochtend naar Berghem gereden om de tent neer te zetten en te trainen. De training ging heel goed en alvast geoefend om in het donker te rijden want dat gaat zondag ook gebeuren.

  Zondagochtend in alles rust naar de kartbaan gereden. We hoefden niet naar de technische keuring want dat hadden we zaterdag al gedaan. De vrije training duurde maar vijf minuten. Dat was erg kort. Omdat de wedstrijd binnen de normale openingstijden van de kartbaan plaats moest vinden was het tijdschema aangepast. Normaal rijden de rookies en de cadetten als eerste maar deze dag waren ze als laatste. Pas om kwart over één was de eerste manche. Toen was het nog droog. Dylan startte op pole position en kon dat volhouden tot de vierde bocht. Toen viel hij terug naar de vierde plaats. Met een kleine achterstand op de nummer drie, Michael, is Dylan ook als vierde geëindigd in deze manche.

  De tweede manche start je dan in omgekeerde volgorde dus stond Dylan achteraan. Tijdens de start begon het te regenen. Gelukkig hadden we daar al op gerekend met de afstellingen. Ook deze race moest Dylan het gevecht aan met Michael en werd Dylan derde. De laatste manche was zwaar. Het was inmiddels al donker (kwart voor zes) en het regende pijpenstelen. De rijders zagen bijna niets. Dylan reed achter Michael en probeerde hem bij te blijven. Er lagen veel plassen op de baan. Maar als je dicht achter je voorganger rijdt zie je helemaal niets. Dylan reed net iets te hard de bocht uit en gleed over de stenen. Hierdoor kwam hij in het gras terecht. Het gras was erg nat, glad en modderig. Na twintig meter volgas door het gras kwam hij weer de baan op. Met zijn helm onder de modder dacht Dylan dat hij geen kans meer zou maken maar hij gaf de moed niet op. De rookies (andere klasse die achter de cadetten start) Max en Quirijn, reden al voor Dylan. Gelukkig kon Dylan weer bij komen en haalden ze in de laatste bocht in. In deze derde manche werd Dylan weer derde.

  Hiermee is het Nederlands kampioenschap 2009 ten einde gekomen. Dylan werd vierde in het dagklassement en heeft zijn vierde plaats behouden in het totaalklassement. Een hele goede prestatie!

  We kijken terug op een goed en leerzaam seizoen.

  We zijn blij met de vierde plaats en onze dank gaat uit naar onze technische staf, sponsoren en club van 50 leden die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.

  We feliciteren Gijs, Dylan Buys en Michael met hun eerste, tweede en derde plaats. Op 15 november vindt de prijsuitreiking van het kampioenschap plaats in Alphen aan den Rijn.

  Op 20 december maakt Dylan de overstap naar 2 takt en zal hij zijn eerste wedstrijd gaan rijden in de wintercup van de Minimax klasse.

   

   klik op link voor foto`s   Sprint 7 kartbaan Berghem 1 november 2009

  25 oktober 2009

    Proficam nieuwe sponsor van Dylan Racing

  Proficam is een audiovisueel productie bedrijf, gespecialiseerd in het bedenken,
  het maken en het realiseren van uw videoproducties. Van commercial tot livestreaming... Proficam is uw vertrouwde partner.

   

   

  Proficam is een bedrijf met een flinke passie en creatieve aanpak. Wij leveren niet alleen technische faciliteiten, maar bedenken ook een strategie om uw klanten te bereiken.
  Wat is de boodschap? Wij geven er een leuke, grappige of originele draai aan!
  Dat is waar wij voor staan.  www.proficam.nl

  Bent u op zoek naar een professionele bedrijfsfilm? Proficam is hét bedrijf als het gaat om audiovisuele content voor bedrijven, overheidsinstellingen, televisie en internet. Onze kracht is niet alleen onze conceptontwikkeling maar vooral ook het gebruik van cross- mediale inzet.Wij zijn het bedrijf als u op zoek bent naar een creatieve aanpak met oog voor elk detail.

   

  De volgende dag, zondag, stond er weer een wedstrijd op het programma. Ik reed een slechte kwalificatie en eindigde op een twintigste plaats. Hierdoor moest ik in de eerste wedstrijd in gaan halen om op een goede plaats terecht te komen. Dat lukte en ik werd veertiende. De tweede wedstrijd ging erg goed en ik lag op een elfde plaats. Toen reed er een karter in de bandenstapel en werd de wedstrijd onderbroken. Gelukkig ging het goed met de karter, maar helaas kon de wedstrijd pas vervolgd worden na afloop van alle andere wedstrijden. Dat betekende dat we pas om kwart voor zes verder gingen met de wedstrijd.
  In het donker hebben we de wedstrijd afgemaakt . Het tweede deel van de wedstrijd ging erg goed. Ik reed als negende toen een andere Sodikart rijder mij van de baan af duwde. Gelukkig kon ik er snel weer op komen en werd ik toch nog elfde in de wedstrijd. Wel totale onbegrip voor de aktie van de andere Sodikart rijder. We zijn toch een soort teammaatjes. Hij was nog trots op zijn aktie ook.
  In het dagklassement ben ik op een twaalfde plaats geëindigd.
  In het winterkampioenschap ben ik dertiende geworden van de zesentwintig rijders. Ik vind het zelf een hele goede prestatie omdat ik voor het eerst wedstrijden heb gereden in de 2-takt.
  We gaan nu op naar de zomerkampioen-schappen. De eerste wedstrijd is op zondag 7 maart in het Duitse Kerpen, de baan van de familie Schumacher. Ik heb er veel zin in, maar het zal ook moeilijk worden. Mijn klasse is vol met 35 rijders dus het wordt een zware strijd. Maar ik houd u op de hoogte!
   
  Groetjes van Dylan
   
   
  25 januari 2010

   

   11 oktober 2009
   
   
  Zaterdag 10 oktober lekker de gehele dag getraind
  Zowel in regen als droog weer afstelling getest, ik kon aardig meekomen met de kopgroep. Ik zei tegen papa aan het einde van de dag dat mijn rem het niet zo goed meer deed. Papa dacht dat het door het vele regen kwam, en ging er er s àvonds nog wel even naar kijken.Er was niets aan de rem te zien.(dachten we).
  Zondag 12 oktober de 1e vrije training jammer genoeg was het droog. De kart deed het perfect. De 1e manch riep ik bij de start al naar mijn vader ik heb geen rem, ja en wat doe je dan als vader het lijkt wel of de vloer onder je schoenen verdwijnt. Wat is dat een onmachtig gevoel je zoon die bij de start staat en niet kan remmen. Dylan wordt door de official naar achteren gereden de technische staf van Dylanracing kijkt of er nog snel iets aan de rem gedaan kan worden maar de remciilinder blijkt lek te zijn.  Ja dat is balen maar ik ben blij dat dylan zelf de keuze maakte om niet te rijden veiligheid gaat voor alles. Gelukkig hadden we het mechanische remsysteem als buffer in de auto. We misten nog wat onderdelen maar die konden we lenen van Jacco de Vries de vader van Niels met kartnummer 2 waarvoor onze hartelijke dank. Ook ronald monfoort bedankt voor het hoesje.Nu  konden we  gelukkig de 2 manche ook meerijden. De 2 manche ging lekker starten best wel snel en eindigde als 4e. De 3 manche begon het lekker te regenen waardoor het een spannende race werd ik eindigde wederom weer als 4e.
  Ja en dan ga je rekenen 1x niet gestart 2x 4e plaats, dan verwacht je toch wel de .... plek.   Aan het einde van de 3e race werden er 4 karts voor controle meegenomen om de motoren te controleren. We zitten rustig in de kantine wat te drinken en wat horen we daar dat  Verkroost waarschijnlijk gediskwalificeerd is omdat de hoogte van zijn kart niet in orde was. Wat niet leuk voor Bard is maar Max  en Dylan schuiven dan wel een plaatsje omhoog, dus we dachten niet plek.. maar plekje ... maarrrrrrr wat denk je alsje 1 manche niet kan rijden
  (niet over start finisch gaat krijg je strafpunten dus we eindigde uiteindelijk toch op plek 5. Wat hebben we geleerd: Keuze maken om wel of niet te rijden met een niet goed funcioneerde rem en als je geen strafpunten wil toch met een defecte rem 1x over de start finisch lijn rijden kart daarna in de pits parkeren en rustig de manche afkijken. dit scheelt uiteindelijk als ik het goed begrepen heb 2 plekken. Maar al met al was het een leuk, gezellig en leerzaam weekend. Dus op naar de laatste wedstrijd.
   
   klik op link voor foto`s  Sprint 6 kartbaan Veldhoven 11 oktober  2009

  Succesvolle demo tijdens HiBRA 2009

   

  14-09-2009

  Zondag 13 september hebben Denise de Rooij, Quirijn van Beek, Loek Hartog en Dylan de gehele dag mooie kartdemonstraties gegeven tijdens HiBRA te Aalsmeer. Nadat ze eerst in een nieuwe sparco overall waren gestoken (in het Aalsmeers groen) met sponsoren en hun naam erop geborduurd was het tijd voor actie. Dit jaar werd het alweer voor de 8e maal georganiseerd en waren de karters uitgenodigd door de organisatie om mee te rijden bij de opening samen met de klassieke zijspannen (met o.a. de burgemeester). Voor de karters was een eigen baan aangelegd de zaterdag voor het evenement en er was een heuze autosport trailer als hospitality unit om de gasten te ontvangen. Op twee plasma schermen draaide de hele dag de mooiste foto's van de 4 coureurs. Het was een leuk evenement en met name de kartdemo trok veel bekijks bij het publiek. Met name toen er een bui viel en ze volop 360's konden maken op het rechte eind.

  klik op link voor foto`s   Demo karts Hibra Aalsmeer 2009

   
  Rare kartwedstrijd Emmen
   6-09-2009
  Vrijdagavond 4 september zijn we naar Emmen gereden. Quirijn is ook alvast met ons meegegaan zodat we zaterdagmorgen vroeg op de baan konden gaan opbouwen. Maar zaterdag kwam de regen met bakken uit de lucht. Daarom maar wat later naar de kartbaan gegaan. Gelukkig werd het ’s middags droog en konden we toch nog goed trainen.
  Zondag, de dag van de wedstrijd, was er harde wind en af en toe wat regen. De eerste manche was er een mooi gevecht tussen Dylan en Michael den Herder waarbij ze steeds van plek wisselden. Dylan wist uiteindelijk een vierde plaats te veroveren en Michael vijfde. Maar doordat een van de rijders niet aan de minimale gewichtseis van honderd kilo voldeed (kart en rijder moeten samen minimaal honderd kilo wegen) schoof Dylan door naar plaats drie.
  In de tweede manche werd Dylan tweede. Maar doordat er onder geel was ingehaald moesten een aantal rijders, waaronder Dylan, zich melden bij de wedstrijdleiding. Daar vertelden de rijders dat de baanofficial niet duidelijk zichtbaar had staan vlaggen. Dat werd bevestigd en de rijders kwamen er met een waarschuwing vanaf.
  Jammergenoeg heeft de vader van een van de rijders toch tegen Dylan een klacht ingediend en kreeg alleen Dylan een ronde aftrek. Hoe raar kan het gaan. Wij konden ook weer een klacht indienen tegen deze uitspraak maar wel onder betaling van € 125,00. Uiteraard willen wij als ouders ook voor ons kind opkomen maar dit was wel erg onrechtvaardig. Een officiële uitspraak van de wedstrijdleider kan dus door een vader teniet worden gedaan. Wij hebben dat geld niet betaald, wat inhield dat Dylan deze manche op een zesde plaats is geëindigd.
  In de derde manche werd het nog gekker. Doordat er in een andere klasse een ongeluk gebeurd was kwam het verhaal naar buiten dat de eigenaar van de kartbaan een officiële waarschuwing had gehad van de KNAF. De baan voldeed namelijk niet aan de wettelijke eisen en de eigenaar had zijn baan aan moeten passen, dat heeft hij echter niet gedaan.
  De ouders van de Rookie en Cadet klasse gingen onderling overleggen of we nog een derde manche zouden rijden. Uit veiligheidsoverweging werd besloten dit NIET te doen. Toch verscheen iedereen aan de start! Dus Dylan moest ook snel met zijn kart naar de start.
  De wedstrijdleiding had wel veiligheidsmaatregelen getroffen. Er mocht op het rechte stuk niet meer ingehaald worden. Omdat Dylan als vijfde bij de startopstelling stond, is hij door deze maatregel ook weer als vijfde geëindigd.
  Hierdoor heeft hij in het klassement toch nog een vijfde plaats behaald en weer een beker verdiend. Maar wel met een bijsmaak.
   klik op link voor foto`s  Sprint 5 kartbaan Emmen 6 september 2009
   

  1 september 2009

  Dylan Huiskens en Quirijn van Beek rijden 13 september demo

  13 september is het weer zover! De HiBRA vindt voor de 8e maal plaats in Aalsmeer. De HiBRA is een groots motor en autosport evenement waar dit jaar voor het eerst ook een 5 tal jonge karttalenten aan deelnemen. De organisatie van het evenement legt voor de rijders een speciale kartbaan aan van ongeveer 500 mtr waar Quirijn en Dylan de gehele dag diverse demo's zullen geven voor het publiek. Voor info over het evenement ga naar www.hibra-aalsmeer.nl

   


   

   

   

   Kartmaatje Quirijn van Beek (l), David Coulthard en Dylan Huiskens (R)

   

   

  Kart-coureur Dylan Huiskens naar Bavaria City Racing.

    

  Afgelopen zondag, 16 augustus, werd voor de vijfde keer de Bavaria City Racing in Rotterdam georganiseerd.

  Voorafgaand van het Formule 1 geweld, mochten dit keer 21 kinderen die meedoen aan de NK 4-takt sprint, met hun kart een demonstratie geven.

  In alle vroegte was Dylan naar Rotterdam afgereisd. Daar kregen alle kart-coureurs een race-overal uitgereikt van Tim Coronel.

  Om half één was het dan zo ver. Achter de Safety-car reden de kart-coureurs dik 90 km/h, de maximale snelheid die een kart kan rijden, een rondje over het 4,6 kilometer lange parcours.

  Helaas mochten ze maar 1 rondje. Wel konden ze de hele dag in de Paddock blijven waar hun Formule 1 idolen zoals David Coulthard en Fernando Alonso ook rondliepen.

  Deze heren gaven samen met diverse andere raceklasses een spectaculaire show weg voor 400.000 bezoekers.

  En wat is er dan mooier dan een Meet & Greet met je idool?

  De volgende kartwedstrijd is op zondag 6 september in Emmen.

  6 september 2009
   
   klik op link voor foto`s   Bavaria City Racing 2009
   
   
   
   
  Dylan rijdt mee met Bavaria City Racing
   Dylan mag weer meerijden met de Bavaria City Racing om een demo met zijn kart en andere rijders uit de Cadet klasse te geven voor  liefst een half miljoen mensen.  Ook honderdduizenden fans genieten ervan via de televisie. iBavaria City Racing heeft zodoende een vaste plaats op de evenementenagenda van Rotterdam gekregen. Dit jaar zal het evenement op zondag 16 augustus plaatsvinden.
   
   
  zie foto`s van Bavari City Racing 2008: klik op link voor foto`s   BavariaCity Racing 2008
   
   
   
   
  29 mei 2009
   
  Dylan Huiskens 5e plaats Sprint 5 op de kartbaan van Hahn (Duitsland) NK Cadet 160 klasse
   
   Eerlijkheid duurt het langst of geldt dit niet voor de kartsport............
   
   
   klik op link voor foto`s   Sprint 5 kartbaan Hahn (duitsland)   5 juli 2009

   

  .Beste Fans ter info,

  Ondanks verwoede pogingen is  het Karting Events niet gelukt een geschikt circuit te vinden waar we op zaterdag kunnen trainen en op zondag de wedstrijd kunnen rijden.

  Hierdoor zijn wij genoodzaakt om de wedstrijd van 14 juni aanstaande te verplaatsen naar 1 november 2009. De wedstrijd zal dan verreden worden op het circuit in Venray.
  De eerst volgende wedstrijd zal dus het Raceweekend in Hahn zijn op 4-5 juli 2009.
  Wij hopen jullie allemaal te zien op dit fantastisch mooie circuit.
   
   

  17 mei 2009

  Dylan Huiskens 3e plaats Sprint 3 op de kartbaan van Spa Francorchamps (Belgie) NK Cadet 160 klasse

   

   

  Zondag 17 mei is al weer de derde wedstrijd verreden om het NK 4-takt sprint. Dit keer op de kartbaan van Spa Francorchamps in Belgie. Dit is de favoriete kartbaan van Dylan. Vorig jaar won hij hier zijn eerste beker. Hij wilde er dus alles aan doen om ook dit jaar met een beker naar huis te gaan. De weersomstandigheden waren wisselend. De eerste manche regende het hard. Veel rijders gleden daardoor van de baan af. Dylan kon er steeds langs en reed een prima race. Hij werd 4e maar omdat een rijder had ingehaald onder gele vlag schoof Dylan door naar de 3e plaats. De 2e  manche was het droog en konden de rijders de strijd met elkaar aangaan. Ze waren aan elkaar gewaagd maar vlak voor de spannende finish kon Dylan nog net Gijs Busser inhalen en werd hij 3e. De derde en alles beslissende manche regende het weer en werd Dylan 4e. Met evenveel punten als de nummer 2 Bard Verkroost, maar met een iets lagere positie in de 3e  manche, heeft Dylan de 3e plaats veroverd in het dagklassement. Hij mocht weer een prachtige beker in ontvangst nemen. De volgende wedstrijd is op 14 juni in Venray.
   
  Uitslag:       1. Dylan Buys
                     2 Bard Verkroost
                     3 Dylan Huiskens
                     4 Gijs Busser
                     5 Michael den Herder

  klik op link voor foto`s   Sprint 3 kartbaan Spa Francorchamps 17 mei 2009

    

   

  26 april 2009 

   Dylan Huiskens 6e bij kartwedstrijd

   
  Zondag 26 april was de tweede kartwedstrijd van het seizoen.  De wedstrijd werd verreden  op Kartpark Emsburen (D). De 1e  manche  startte Dylan vooraan. Dylan verloor al een plek bij de start en toen werd hij ook nog van de baan geduwd op het rechte stuk. Dylan lag daardoor laatste. Maar hij kwam goed terug en heeft drie cadetten ingehaald en nog een paar rookies. Dylan werd zevende. De 2e  manche startte Dylan in het midden. Na een gevecht met Dylan Buys werd Dylan toch vijfde. De 3e manche startte Dylan achteraan na twee ronden gebeurde voor Dylan een grote crash. Twee karts haakte met de banden in elkaar en één ging twee keer over de kop.  Dylan wilde voorkomen dat hij erop knalde dus hij ging hij volop in de remmen en spinde. Hierdoor reed hij als laatste. Weer kwam Dylan goed terug en heeft nog 10 rookies ingehaald en twee cadetten waardoor hij zevende werd. In totaal dus een zesde plaats. Dit keer geen beker maar wel veel geleerd. De volgende wedstrijd is op mijn lievelingsbaan, de baan van Spa-Francorchamps.

   

  klik op link voor foto`s   Sprint 2 kartbaan emsburen 26 april 2009

   

  22 maart 2009

  Dylan Huiskens 4e plaats Sprint 1 op de kartbaan van Eindhoven NK Cadet 160 klasse

   

  Dylan Huiskens 4e bij kartwedstrijd.
  Zondag 22 maart was de eerste van een zevental wedstrijden om het NK 4-takt sprint. Deze eerste wedstrijd was op de baan van Veldhoven (bij Eindhoven). Voor Dylan was het een zware strijd omdat hij naar een andere klasse is gegaan. Hij zit nu niet meer in de beginnersklasse (de Rookies) maar hij is nu Cadet. In deze klasse zitten een aantal zeer goede rijders. De eerste manche startte Dylan achteraan en wist zich op te werken naar een vijfde plaats. En als je de eerste manche achteraan start, mag je de tweede vooraan starten. Dylan had een slechte start en verloor gelijk al een aantal plaatsen. Maar hij kwam terug en eindigde deze manche als derde. Bij de derde en laatste manche wist Dylan een vierde plaats te veroveren. In het dagklassement leverde dit hem de vierde plaats op. Omdat de eerste vijf een beker kregen, ging hij uiterst tevreden met een beker naar huis. Wilt u het kartavontuur blijven volgen kijk dan regelmatig op www.dylanracing.nl. De volgende wedstrijd is op 26 april op de kartbaan van Emsbüren (Duitsland).

   

   klik op link voor foto`s   Sprint 1 kartbaan eindhoven 22 maart 2009

   

   1 maart 2009

  Dylan maakt overstap van de Rookie klasse naar de Cadet 160 klasse.

  De Cadet klasse is de kartklasse voor de jeugd om voor de eerste keer in aanraking te komen met de autosport. Hiermee wordt bereikt dat de coureurs in spe niet  alleen hard een rondje kan rijden maar ook leert racen. Uitremmen, ideale lijn, inhalen en slipstreamen zijn actie's die ook Jos Verstappen heeft moeten leren.

   

   

  22 februari 2009

  Zware crash op Driebergen

   
   
   
  vandaag, 18:30
   
  vandaag ging ik weer trainen. Ongeveer om 13.19 gebeurde het. Ik kwam op volle snelheid de bocht uit en zag niet dat er een kart andersom op de baan stond. Het gevolg ik knal er hard tegen op. Gelukkig was ik niet gewond en het andere courour ook niet. Maar wel veel schade aan de kart. Een verbogen stuur stang en kapotte voorkant. De kart is woensdag weer gemaakt(hopelijk) nu hebben de monteurs  veel werk te doen. GR. Dylan
   
  17 februari 2009

  Van Riemsdijk Reclame nieuwe sponsor van Dylan Racing

  Van Riemsdijk Reklame is een fullservice leverancier van uitstraling – wij helpen u van potloodschets tot gevelkunst. Wilt u weten hoe wij uw presentatie kunnen professionaliseren, kijk rond op de site of neem dan vrijblijvend contactmet ons op. Wij geloven in een goed gesprek.


   

   

   

   

  15 februari 2009 Wintercup 3 Einduitslag
  Dylan Vice-winterkampioen
   
  Zondag 15 Februari 2009 was het zover. De laatste wintercup werd gereden op een kletsnatte baan van Berghem. In de ochtend om 7.45 maakte papa me wakker . We moesten snel eten en gaan rijden naar Berghem. Toen we daar aan kwamen moesten we nog de banden halen en op de kart zetten voor de keuring. Toen de kart gekeurd was gingen we eerst naar de rijders briefing. En daar na de eerste training rijden. Die ging best wel goed. Omdat ik in de top 10 zat. Na de training ging ome Arie nog een paar dingen aan de kart veranderen. Toen we gingen tijdrijden viel de motor van Bard uit omdat zijn vader geen benzine er in had gedaan. Toen mocht ik als eerste starten van de rookies.
  De eerste wedstrijd regende het en was de baan glad.  Na twee rondens haalde Bard mij in. Die op mij uitliep. Na 10 min. Was ik derde geworden in de eerste wedstrijd. De tweede wedstrijd was de baan droog en spinde Bard en kwam ik voor hem. Twee rondens voor het eind haalde hij mij in. Bij de finish scheelde het een meter met mij en Bard. En ik was weer derde. We gingen ons klaar maken voor de derde wedstrijd. En het regende weer. We stonden op de startopstelling en we starten. Halverwege de wedstrijd haalde ik Bard in. Aan het einde van dat stuk gaf hij mij een tikje en gingen we er samen vanaf ik kwam achteruit in de banden en hij vooruit. Ik was sneller weg. En die wedstrijd was ik toch nog tweede geworden. Van die dag was ik derde geworden. En in het totaal van deze wintercup tweede. Al met al heel spannend. De volgende wedstrijd is op 22 maart 2009 in Veldhoven. 

   

  klik op link voor foto`s   Wintercup 3 Kartclub de Fabrique 15 februari 2009

   15 februari 2009

  Dylan 3e plaats wintercup 3 Kartclub DeFabrique

   

  klik op link voor foto`s   Wintercup 3 Kartclub de Fabrique 15 februari 2009

   

  25 januari 2009

  Dylan 1e plaats Wintercup 2 Kartclub DeFabrique

  Verslag 2 wintercup wedstrijd Veldhoven 25-1-2009

   
  Het was 7.00 uur in de ochtend en papa maakte me wakker want we moesten naar de wedstrijd in Veldhoven. Snel aankleden en gaan rijden. Toen we waren aangekomen gingen we met ome Arie, Dave en papa de spullen uit de auto halen en neer zetten. Een tijdje later kwam Quirijn ook aan. Hij moest nog de tent gaan opzetten. Quirijn en ik gingen de baan verkennen. Nadat we de banden erop hadden gezet gingen we naar de keuring. Bij de keuring was alles goed. Om 10.00 gingen we naar de rijdersbriefing en zei de organisator nog een paar belangrijke dingen. Daarna gingen we met de vrije training beginnen. De baan was spekglad en het was glijden.. Toen we klaar waren met de training was de baan al half aan het opdrogen. Met het tijdrijden was de baan nog alleen nat en konden we al sneller rijden. Ik had de tweede tijd. Bard Verkroost was eerste van de Rookies. We stonden opgesteld en we gingen de opwarmingsronde doen. Toen wij bij de start aankwamen ging de start vlag omhoog en gingen we starten. We waren de eerste bocht goed door alleen Bard stond voor mij. Ik verloor veel tijd omdat Bard in het achterste gedeelte van de baan zachter reed als mij. Twee ronden voor het eind haalde ik Bard in aan het einde van het rechte stuk. Die twee ronden was ik hem voor gebleven en ik was de eerste manche eerste. Quirijn was vijfde. We gingen naar de tweede manche. We stonden klaar om te starten. Ik was gestart en ik snee meteen naar binnen j. Voor mij reden nog twee cadetten die ik kon bijhouden . Bijna voor het eind ging ik Koen de Meester inhalen en die zag mij niet en toen gingen we er samen af. Ik kon de Kart nog op de baan houden en Koen ging door het gras. Maar Koen kon de baan weer opkomen. Toen was ik weer eerste. Het was spannend want als ik de derde manche uitvaller werd was ik niet eerste. We gingen starten en ik had een slechte start en ik veloor 2 plaatsen aan Bard en Michael  waar ik nog twee ronden achter bleef hangen. Aan het einde van het rechte stuk ging Bard Michael in halen en ik zat naast Bard want die wou ik inhalen.  Bard en Michael en ik gingen  over de curpstone en ik haalde ze alle twee in. Ik had een grote achterstand op Koen en Gijs maar die waren van de cadets. Ik reed de wedstrijd uit en ik was voor de derde manche weer eerste. Daarna moesten we nog wachten op de prijsuitreiking om 18.00. Ik mocht voor het eerst op de eerste plaats staan. En ik kreeg een beker van de organisator. Quirijn was vijfde dat is wel knap als je zaterdag niet heb getraind.  Op naar de volgende wedstrijd  15 Februari in Berghem. Dankzij het goeie advies van mij team op zaterdag en zondag reed ik tijden die ongehoord waren. Bedankt team, en ik hoop dat mijn fans de volgende wedstrijd weer aanwezig zijn want dan moet ik strijden om mijn 1e plaats te behouden.
  Groetjes van Dylan

   

  klik op link voor foto`s   Wintercup 2 Kartclub de Fabrique 25 januari 2009

   

  30 november 2008

  Dylan 2e plaats Wintercup 1 Kartclub DeFabrique

  verslag volgt

  klik op link voor foto`s   Wintercup 1 Kartclub de Fabrique 30 november 2008

  28 november 2008

  Dylan is aan het trainen voor de winterkampioenschappen zie de agenda voor de datums.

   23 november 2008

  En hier hebben we het allemaal voor gedaan de 5e plaats voor het totaal klassement van het NK Sprint 2008.

   

  6 november 2008

  Huldiging Kampioenen 2008

  Zondagmiddag 23 november zal Dylan gehuldigd worden met zijn 5e plaats in de Cadet 160 Rookie klasse. voor mensen die dit mee willen beleven hierbij de uitnodiging:

  Pannenkoekenboerderij De Schaapskooi

  Burgemeester Bruinslotsingel13                                                              

  2403 NC Alphen aan den Rijn.

  12:30 uur   Ontvangst

  14:00 uur   Officiele prijsuitreiking

  16:00 uur   Einde Huldiging

    

  28 oktober 2008

  Einduitslag Nederlands Kampioenschap Rookie cadet klasse 2008

  De einduitslag van het Nederlands Kampioenschap Cadet 160 is bekend.

  Dit was het 1e jaar van Dylan en is geeindigd op een 5e plaats van de 21 rookie coureurs, van harte gefeliciteerd Dylan echt toppie gedaan.

  Quirijn van Beek zijn teammaatje is keurig 9e geworden prima gedaan van deze jonge coureur.

  Tevens willen Dylan en Marcel het team bedanken voor alle steun, coaching en vooral alle gezelligheid.

  Bedankt, Opa,Oma`s,Ome Arie,Tante Lucie, Dave,Ilse,mama,Roy,Justin en iedereen (Sponsors) voor alle enthousiaste reacties.

   

   

   

  Einduitslag NK sprint 4-takt Rookie 2008
  1 64 Gijs Busser
  2 44 Michael den Herder
  3 7 Huub Delnoij
  4 46 Jeffrey van Diggele
  5 10 Dylan Huiskens
  6 28 Aaron Valster
  7 6 Max Lamsma
  8 15 Delano Warbie
  9 77 Quirijn van Beek
  10 9 Luc Willemse
  11 22 Tim Willemse
  12 16 Kirstin Heikoop
  13 8 Maxy Milan Soree
  14 18 Sam IJzerman
  15 31 Robine Koerts
  16 42 Bard Verkroost
  17 3 Rick Buys
  18 25 Dylan Buys
  19 88 Kevin Kosters
  20 27 Mika Hakvoort
  21 11 Denise de Rooij

   

  26 oktober 2008 

  Prachtige vijfde plaats voor Dylan bij NK sprint.

   

  Zondag 26 oktober is de zevende en tevens laatste kartwedstrijd verreden om het NK 4-takt sprint. We gingen terug naar de kartbaan van Emmen, waar we ook gestart zijn met de reeks wedstrijden om het NK 4-takt sprint. Vrijdag kon er al getraind worden. Deze dag regende het waardoor Dylan alvast kon oefenen om in regen te rijden. Zaterdag was er ook vrije training maar toen was het stralend weer. En zondag, de dag van de race, was het echt herfstweer: regen en wind.

  De eerste manche werd Dylan vijfde. De tweede manche zesde. De derde en alles beslissende manche was wederom heel spannend. Dit keer moest Dylan de strijd aan met Jeffrey van Diggele. In deze derde manche werd hij weer vijfde. Dit leverde Dylan deze wedstrijd evenveel punten op als Jeffrey, maar laatst genoemde werd vierde in de laatste manche waardoor Jeffrey met de beker voor de vijfde plaats naar huis mocht en Dylan net naast de prijzen eindigde op een zesde plaats.

  Maar niet getreurd want al snel werd er gerekend op welke plaats Dylan was geëindigd in het totaalklassement. En in het totaalklassement is Dylan vijfde geworden van de Rookie-klasse (beginnersklasse). Dit was het eerste jaar voor Dylan dat hij meedeed aan het NK 4-takt sprint en dan al op de vijfde plaats eindigen. Een heel mooi resultaat.

   

    

   

   klik op link voor foto`s   7e Sprint Emmen

   

   

   

  12 oktober 2008

   

  Dylan Huiskens 3e op de kartbaan van Eindhoven
   
  Zondag 12 oktober is de zesde wedstrijd verreden om het NK 4-takt sprint. Dit keer op de kartbaan van Eindhoven. De weersomstandigheden waren super. Tijdens de vrije training was de baan nog nat, maar tijdens de wedstrijd was hij helemaal opgedroogd, dus de ideale omstandigheden voor een mooie wedstrijd. De eerste manche moest Dylan als laatste starten en is hij opgeklommen naar de zesde plaats. De tweede mocht hij dan vooraan starten. Het was een spannende strijd waarbij vijf coureurs uitvielen door een botsing in de eerste bocht. Maar Dylan kon er langs en werd tweede. De derde en alles beslissende manche was heel spannend want zijn grote concurrent Aaron was de eerste manche tweede geworden en de tweede manche zesde, precies omgekeerd. Hierdoor hadden ze beide een gelijke stand maar omdat Dylan de tweede manche een hogere positie had behaald mocht hij weer  vooraan starten. In deze derde manche werd hij uiteindelijk vierde. Dit leverde hem in het klassement de derde prijs op en ging Dylan trots met de beker naar huis. De laatste wedstrijd van dit NK is al over twee weken in Emmen. Wilt u Dylan blijven volgen kijk dan eens op www.dylanracing.nl.  
   
  Uitslag:       1. Michael den Herder
                     2. Aaron Valster
                     3. Dylan Huiskens
                     4. Gijs Busser
                     5. Huub Delnoij
   
   

   

   klik op link voor foto`s   6e Sprint Eindhoven

   

  11 oktober 2008

  nieuwe helm opgehaald

   klik op link voor foto`s   stap voor stap wordt de helm mooier

   29 september 2008

   

  Nieuwe helm voor Dylan

  Dylan is op deze foto in overleg met Marcel  Brouwers van Tjello Creations om zijn eigen tekening/ontwerp op zijn nieuwe helm te laten spuiten.

   

    

   21 September 2008

  Nieuwe bestickering kart!!

  Daar is ie dan, de nieuwe ING uitstraling van de karts van Dylan en Quirijn. 
  Bij het fotoboek wat foto's van de nieuwe bestickering op de testdag zondag 21 september.
   
  klik op link voor foto`s   Testrit Veldhoven

    

  16 September 2008

  Boyd internet solutions nieuwe sponsor van Dylan Racing

  Naast webhosting en domeinregistratie kunt u bij  www.BoydIS.nl   terrecht voor design. Dat houdt in dat we naast webdesign ook logo's, visitekaartjes, briefpapier en nog veel meer ontwerpen. U kunt het zo gek niet bedenken en wij ontwerpen het voor u.
  Ook kunnen wij uw website compleet op maat en werkend afleveren, zodat u meteen online bent en aan de slag kunt! 

   

  Verslag Emsbüren 14-09-2008

  Wie zou niet bezwijken voor zulke goed ogende vruchten? (stekelloze braam 'Thornless Evergreen'

   

  Zaterdagochtend met me vader naar Emsburen vertrokken om te trainen. Ome Arie was er ook al. We gingen verschillende velgen uit proberen voor de wegligging. Quirijn Aaron waren ook aan het trainen. Ik vond de kart wel goed rijden met die dikke banden.Was best wel moe na een dag trainen dus lekker naar het hotel lekker eten. De volgende dag was ik vroeg wakker omdat ik jarig was en wilde racen. Roy en Justin gingen heel hard lang zal tie leven zingen dat vond ik wel leuk, kreeg toen de cadootjes van mama en papa. Mama had mij en papa naar de baan gebracht want we hadden de bus daar laten staan. Toen we daar waren gearriveerd ben ik met me nieuwe step en Qurijn mijn kartvriendje de baan gaan verkennen. papa,ome arie en dave waren de nieuwe spoilers aan het monteren voor de wedstrijd. Toen naar de keuring de kart was goedgekeurd voor de wedstrijd. Daarna ging ik 2x trainen voor de wedstrijd dat ging harstikke goed. Toen ik terugkwam was de hele karttent versiert met slingers en ballonnen. mama had een echte formule 1 taart geregeld. Iedereen ging voor mij lang zal tie leven zingen wel 3 karttenten verder deden ze ook mee. Van Quirijn kreeg ik een lego auto. We hebben met zijn allen lekker van de taart gegeten. Bij de rijdersbriefing werd ik naar voren geroepen en kreeg ik een cadeau voor mijn verjaardag van Len en de hele zaal begon te klappen. De 1e wedstrijd  kon ik de startvlag niet goed zien omdat ik in de bocht stond verder ging de wedstrijd hartstikke goed maar halverwege de wedstrijd werd ik eruit geduwd waardoor ik veel plaatsen verloor. De 2e wedstrijd starte ik 3e haalde Aaron in en stond lange tijd 1e maar de 1 na laatste ronde was ik in gevecht met aaron en raakte mijn waardoor ik een rondje maakte gelukkig hadden aaron en ik een grote voorsprong zodat ik 2e werd en aaron 1e het was een mooi gevecht. de 3e wedstrijd ging ook heel goed maar de laatste 2 minuten crashte ik en vloog wel 10 meter door het gras en eindigde in een bramenstruik. Het was een grote stofwolk, ik ging op de grond liggen want me rug deed zeer. de arts kwam eraan rennen en keek naar mijn rug inmiddels kwam me vader er ook aan rennen. De kart zat onder de bramen en zand papa heeft weer wat te repareren. Van de 16e werd ik toch nog 10e. Mijn rondetijden waren super had alleen veel pech omdat ik de 1e en 3e wedstrijd eruit werd getikt. Heb toch een heel leuk weekend gehad ondanks de vette pech. Mijn rug doet nog wel een beetje zeer.

  klik op link voor foto`s   14 September 2008 Emsburen

   

  Bavaria City Racing 20 augustus  2008:

  Dylan rijdt mee met Bavaria city racing zie onderstaande link van het jeugdjournaal

  Uitzending Jeugdjournaal Bavaria City Racing:

   

  Bavaria City Racing 17augustus 2008

  Karter Dylan Huiskens in Bavaria City Racing

   
  Dylan Huiskens (Foto: W. Klein)

   

  KARTEN - Dylan Huiskens nam zondag 17 augustus deel aan de vier de Bavaria City Racing in Rotterdam.

  Voorafgaand aan het Formule 1 geweld mochten tien kinderen, die meedoen aan de NK 4-takt sprint, met hun kart over het parcours rijden. Dylan was in alle vroegte naar Rotterdam afgereisd. Daar kregen alle kart-coureurs een race-overall met hun naam erop. Om 12.30 uur was het dan zo ver. Achter de Safety-car reden de kart-coureurs dik 90 kilometer per uur, de maximale snelheid die een kart kan rijden, een rondje over het parcours. Helaas voor de karters mochten ze maar één rondje rijden. Wel konden ze de hele dag in de Paddock blijven, waar hun Formule 1 idolen zoals Robert Doornbos, Giancarlo Fisichella, Adrian Sutil en Jarno Trulli ook rondliepen. Tot slot kregen ze nog een persoonlijke medaille uitgereikt door testrijder Sakon Yamamoto

   klik op link voor foto`s   14 Bavaria City Racing 2008

   

  Verslag Emsbüren 25 mei 2008:

  Dylan Huiskens vierde op kartbaan Emsbüren

   
   
  Van links naar rechts: Dylan, Michael, Huub, Gijs en Jeffrey. (Eigen foto)

   

  KARTEN - Op de kartbaan van Emsbüren (Duitsland) werd zondag 25 mei de derde wedstrijd om het NK 4-takt sprint gehouden.

  De weersomstandigheden waren wisselend. De eerste manche was het droog en werd Dylan Huiskens vierde. De tweede manche regende het. Omdat dit circuit vele bochten telt, was het een zware tweede manche met veel botsingen. In deze manche werd Dylan zesde. De derde manche was het weer zonnig en werd Dylan wederom vierde. Dit leverde hem uiteindelijk ook de vierde plaats op. Omdat er bij deze wedstrijd voor het eerst een beker was voor de nummers 1 tot en met 5, mocht Dylan een beker mee naar huis nemen. De volgende wedstrijd is op zondag 22 juni in Eindhoven.

  Uitslag: 1. Huub Delnoij, 2. Michael den Herder, 3. Gijs Busser, 4. Dylan Huiskens, 5. Jeffrey van Diggele.

   

   

   Verslag 27 april 2008 Francorchamps:

   
   
  Dylan Huiskens in actie. (Eigen foto)

   

  KARTEN - In de strijd om de NK 4-takt sprint werd zondag 27 april op de kartbaan van Spa-Francorchamps de tweede wedstrijd verreden.

  Er stonden veertien rijders aan de start. De Aalsmeerse Dylan Huiskens, die dit jaar voor het eerst meedoet in de Cadet 160 Rookie classe, heeft laten zien dat hij het karten al aardig onder de knie heeft. Werd hij in de eerste wedstrijd op 23 maart in Emmen nog achtste, dit keer wist hij in drie ronden de derde plaats te behalen. Dit leverde hem een prachtige beker op. De derde wedstrijd wordt verreden op zondag 25 mei in Emsburen, Duitsland

  Dylan Huiskens 6e bij kartwedstrijd

   
  Zondag 26 april was de tweede kartwedstrijd van het seizoen.  De wedstrijd werd verreden  op Kartpark Emsburen (D). De 1e  manche  startte Dylan vooraan. Dylan verloor al een plek bij de start en toen werd hij ook nog van de baan geduwd op het rechte stuk. Dylan lag daardoor laatste. Maar hij kwam goed terug en heeft drie cadetten ingehaald en nog een paar rookies. Dylan werd zevende. De 2e  manche startte Dylan in het midden. Na een gevecht met Dylan Buys werd Dylan toch vijfde. De 3e manche startte Dylan achteraan na twee ronden gebeurde voor Dylan een grote crash. Twee karts haakte met de banden in elkaar en één ging twee keer over de kop.  Dylan wilde voorkomen dat hij erop knalde dus hij ging hij volop in de remmen en spinde. Hierdoor reed hij als laatste. Weer kwam Dylan goed terug en heeft nog 10 rookies ingehaald en twee cadetten waardoor hij zevende werd. In totaal dus een zesde plaats. Dit keer geen beker maar wel veel geleerd. De volgende wedstrijd is op mijn lievelingsbaan, de baan van Spa-Francorchamps.
  Volg ons rechtstreeks via:
  Dit ben ik:
  Dit ben ik
  Sponsors
  Beveiliguwzaak